Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΛΟΙ"... EKTAKTO: Έλληνας εθελοντής νεκρός από τα πυρά της νεοναζιστικής πολιτοφυλακής στο Ντονέτσκ


Σκοτώθηκε στις περιοχές της ανακηρυχθείσας δημοκρατίας της Νέας Ρωσίας, πρώην ανατολικής Ουκρανίας, ο πρώτος Έλληνας πολίτης από πυρά της ουκρανικής νεοναζιστικής πολιτοφυλακής και ενώ πολεμούσε στο πλευρό των ρωσόφωνων.


Ο Ελληνας πολίτης, 49 ετών, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, σκοτώθηκε από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι μέχρι στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων στρατιωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.

Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.

Οπως είχε εκμυστηρευθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

«Δεν να μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε.

Τότε είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις εγκληματικές, πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Πολύ βολικά για την κυβέρνηση και τους Ουκρανούς Ναζί ο Έλληνας πολίτης είχε τραγικό τέλος. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι τεράστιες.

Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας στέκεται στο πλευρό των ρωσόφωνων της Νέας Ρωσίας, αλλά ο Ε.Βενιζέλος επέλεξε να ευχαριστήσει τους εντολοδόχους της Ουάσιγκτον σπρώχνοντας την Ελλάδα κόντρα στα συμφέροντά της σε εχθρική στάση απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία, και σε σύμπλευση με τις άθεες (όπως έχουν καταντήσει) ΗΠΑ-ΕΕ.

Ακολουθεί βίντεο από τις αιματηρές μάχες του Ίλοβασκ προ δύο μηνών πριν την εκεχειρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου