Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση με δέσμευση ολόκληρων περιοχών στο Αιγαίο ενώ ο Νταβούτογλου ήρθε στην Αθήνα!


Στην δεύσμευση μεγάλων περιοχών του Αιγαίου στις "καυτές" ζώνες των οποίων τον έλεγχο διεκδικεί η Τουρκία, προχώρησε το τουρκικό Γενικο Επιτελίο λίγο πριν την αναχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού Α.Νταβούτογλου για το - πραγματικά κωμικό αν δεν ήταν τραγικό - "Ανώτατο Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας"!


Οπως αναφέρουν ασφαλείς πηγες από το ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr με σχετικές NAVTΕΧ δεσμεύθηκαν θαλάσσιες περιοχές στον Βορρά στον Κόλπο Ξηρού, βορείως της Λήμνου και κοντά στα παράλια της Θράκης, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο γύρω από την Μεγίστη και το ομώνυμοτου νησιού (Ρω, Στρογγύλη) κι τα τουρκικά σκάφη κυριολεκτικά "γλύφουν" τα βράχια του νησιού, ενώ ειχαμε και 23 παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας στο πλαίσιο αυτών των ασκήσεων!

Οπως αναφέρουν οι πηγές του ΓΕΕΘΑ αυτή την στιγμή διψήφιος αριθμό μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, μετέχουν στις ασκήσεις αυτές.

Είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο προχωρά στην δέσμευση μεγάλων περιοχών και στην διενέργεια ασκήσεων διαρκούντος του "Συμβουλίου Συνεργασίας", κάτι που καταδεικνύει που ακριβώς "γράφουν" την ελληνοτουρκική συνεργασία στην Αγκυρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου