Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ... ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ 200.000 ΣΤΡΑΤΟ, 8 ΦΟΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...!!


Πολύ μεγαλύτερη από ότι εκτιμούν οι Αμερικανοί είναι η δύναμη του Ισλαμικού Κράτους, βάσει κουρδικών πηγών. Σύμφωνα με τον Φουάντ Χουσεΐν, σύμβουλο του Κούρδου προέδρου Μασούντ Μπαρζανί, οι ισλαμιστές διαθέτουν στρατό 200.000 ανδρών, δηλαδή επτά φορές μεγαλύτερο από τους υπολογισμούς της CIA.

«Μιλώ για εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές, αφού είναι ικανοί να κινητοποιήσουν και κινητοποιούν τους νεαρούς Άραβες που ζουν στις περιοχές τις οποίες κατέχουν», είπε ο Χουσεΐν στη βρετανική εφημερίδαIndependent.
Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τι 1/3 του Ιράκ και της Συρίας, δηλαδή περιοχές όπου ζουν περίπου 12 εκατ. κάτοικοι. Έτσι οι τζιχαντιστές έχουν μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού στη διάθεσή τους.
Ο Χουσεΐν είπε επίσης ότι τον περασμένο Αύγουστο, καθώς οι τζιχαντιστές προχωρούσαν ακάθεκτοι, οι Κούρδοι του Ιράκ ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία, αλλά αυτή τους την αρνήθηκε. Μόνο μετά την άρνηση της Άγκυρας οι Κούρδοι στράφηκαν προς την Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον, είπε. defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου