Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

21/11/14 ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ... ΤΟΣΟ... ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...!!!


Πληροφορίες για διακίνηση όπλων από την Αλβανία προς τη Συρία μέσω Ελλάδας εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή υπήρξε η εξάρθρωση, την περασμένη Παρασκευή, κυκλώματος λαθρεμπορίας όπλων και η σύλληψη οκτώ μελών του, σε Τίρανα, Δυρράχιο και την πόλη Shijak της Αλβανίας. Βάση στις έρευνες δίνουν δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, που επικαλούνται πηγές της αλβανικής Αστυνομίας και τοποθετούν την Ελλάδα στο δρομολόγιο των όπλων, από Αλβανία με κατάληξη τη Συρία.


Η επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου και οδήγησε στη σύλληψη οκτώ μελών του κυκλώματος, ηλικίας 18 έως 44 ετών και την κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών. Ειδικότερα, σε κρησφύγετο του κυκλώματος στην πόλη Shijiak κοντά στο Δυρράχιο αστυνομικοί εντόπισαν έξι καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Scorpion με σιγαστήρα, έξι πιστόλια, 5 χειροβομβίδες, 2 καραμπίνες και χιλιάδες (σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 12.000) σφαίρες.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι διωκτικές αρχές της γειτονικής χώρας ανακοίνωσαν μέσω του επικεφαλής της Αστυνομίας των Τιράνων Ardian Cipa ότι οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων καθώς και ότι διακινούσαν όπλα προς ισλαμιστές μαχητές στη Συρία. Το ίδιο επανέλαβε μιλώντας χθες στην «Κ» και εκπρόσωπος της αλβανικής Αστυνομίας, δίχως πάντως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου