Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στα Εξάρχεια τώρα τα επεισόδια μεταξύ αναρχικών και Αστυνομίας



H πορεία για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου στιγματίστηκε από επεισόδια ανάμεσα στους άντρες των ΜΑΤ και τους αναρχικούς. Αφού έφτασε η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ομάδα αναρχικών στράφηκαν εναντίον αντρών των  των ΜΑΤ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.


Τα επεισόδια τώρα έχουν επικεντρωθεί πλέον στα Εξάρχεια, όπου έχουν οχυρωθεί οι αναρχικοί. Εκεί, άνδρες των ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ οι αναρχικοί απαντούν με πέτρες και με οτιδήποτε μπορούν να βρουν μέσα σε κάδους σκουπιδιών.

Μάλιστα, πριν λίγα λεπτά έγινε έφοδος της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα στενά της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν τους αναρχικούς.

Τα αίματα γρήγορα άναψαν και ένα μπουκάλι από την ομάδα των αναρχικών ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και άμεσα απάντησαν και οι αναρχικοί, πετώντας μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι στον Πύργο Αθηνών και στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton.

Μετά από μισή ώρα "μαχών", η κατάσταση ηρέμησε στο συγκεκριμένο σημείο, με τις μάχες να μεταφέρονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί οι αναρχικοί  έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους έριξαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργώντας οδοφράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου