Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο Έλληνας μαχητής των Ρωσόφωνων που φέρεται να σκότωσαν οι νεοναζί του Κιέβου!


Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ, Αθανάσιος Κοσσέ, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, του οποίου περιοχές ελέγχουν δυνάμεις πιστές στο Κίεβο.


Η τραγική είδηση για τη δολοφονία του Έλληνα φωτορεπόρτερ, Αθανασίου Κοσσέ, κυκλοφορεί εντονότατα στα διπλωματικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Έλληνας με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ από πυρά που ρίχνουν συνεχώς από κει οι ένοπλες ομάδες της ουκρανικής εθνικής φρουράς και των εθνικιστικών συμμοριών. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες μονάδες, αν και προ πολλού έχουν χάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, έχουν ταμπουρωθεί στα υπόγεια καταφύγια που υπάρχουν εκεί από τη σοβιετική εποχή και είναι ικανά να αντέξουν ακόμα και πυρηνική επίθεση… Από το χώρο αυτό, λοιπόν, συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο μέσα στην πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

Διαβάστε τι γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH:

“Ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι γέννημα – θρέμμα της περιοχής από την πολίχνη Ραζντόλνογι. Έφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η γυναίκα του, ο γιός του. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης πήγε στο Ντονιέτσκ να επισκεφθεί τη μητέρα του. Είδε την καταστροφή και τον όλεθρο που σκόρπιζαν τα εθνικιστικά, νεοναζιστικά στοιχεία, και αποφάσισε να μείνει εκεί να βοηθήσει τη γριά μητέρα του, αλλά και για να στρατευθεί στην υπόθεση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ… Πήρε, λοιπόν, τις φωτογραφικές μηχανές του και μάζευε υλικό για να κάνει ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία». Πάνω σε αυτό το καθήκον που έβαλε ό ίδιος στον εαυτόν του, έπεσε ηρωικά…
Τον είχα βρει μέσα από το διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες. Ήταν πολύ δύσκολη η επικοινωνία στις εμπόλεμες περιοχές, αλλά μου έχει μείνει στο μυαλό η φράση του: «Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με τα δικά μας προβλήματα στον Ντονμπάς». Του ζήτησα να βγει μέσω Ιντερνετ για να μιλήσει σε μια αντιπολεμική εκδήλωση στην Αθήνα. Είπε ότι θα προσπαθήσει αν βέβαια υπάρχει διαδίκτυο τη συγκεκριμένη ώρα. Τελικά δεν έγινε, διότι το ίντερνετ ήταν κομμένο.
Εγώ σ΄ευχαριστώ, άγνωστε σε μένα, θαραλέε, Θανάση Κοσσέ. Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να κυκλοφορήσει το υλικό που έχεις μαζέψει. Θα χρειαστεί, έστω και αργότερα, … όταν οι ηγέτες της Ουάσιγκτον και οι ευρωπαίοι υποτελείς τους κατανοήσουν ότι το “αυγό του φιδιού” που οι ίδιοι εκκόλαψαν, έσκασε, και βγήκε τέρας από μέσα του.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου