Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το σχέδιο του Αλ Μπαγκντάντι για Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε!


Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κάλεσε τους τζιχαντιστές να ξεσηκωθούν και να επιτεθούν στη βασιλική οικογένεια που κυβερνά τη Σαουδική Αραβία, ενώ ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτοςπλέον κατέχει εδάφη και σε τέσσερις ακόμα αραβικές χώρες.

Όπως γράφει η λιβανέζικη Daily Star, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι καλεί τους υποστηρικτές του στη Σαουδική Αραβία να πολεμήσουν ενάντια στη βασιλική οικογένεια της χώρας, η οποία συμμάχησε με τις ΗΠΑ και συμμετέχει στον Συνασπισμό που βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος. 

«Σας ανακοινώνουμε την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στις ακόλουθες νέες χώρες, στη Σαουδική Αραβία, στην Υεμένη, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στην Αλγερία» είπε και συνέχισε: 

«Ω στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους… πυροδοτήστε τα ηφαίστεια του ιερού πολέμου (τζιχάντ) παντού (…), φωτίστε τη γη με τη φωτιά που θα ανάψετε στους δικτάτορες». 

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, που ηγούνται των αεροπορικών επιδρομών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είπε: «Παρά ότι αυτή η σταυροφορία είναι η πιο άγρια και πιο σοβαρή από όλες, θα καταλήξει σε αποτυχία», γιατί όπως εξήγησε, «βλέπουμε την Αμερική και τους συμμάχους της να κοντοστέκονται από φόβο, αδυναμία, ανικανότητα και αποτυχία». 

Σε ό,τι αφορά την Υεμένη, οι αντάρτες Χούτι (που είναι σιίτες) κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σανάα τον Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Από τότε οι Χούτι μάχονται ενάντια στην Αλ Κάιντα, στο Ισλαμικό Κράτος και στις σουνιτικές φυλές που στηρίζουν τους τζιχαντιστές. Στο πλευρό των Χούτι πολεμά και ο τακτικός στρατός της Υεμένης. 

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι απευθυνόμενος στους τζιχαντιστές της Υεμένης, είπε: «Ω στρατιώτες της Υεμένης, να είστε σκληροί ενάντια στους Χούτι, είναι άπιστοι και αποστάτες. Πολεμήστε τους και νικήστε τους». 

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι επίσης έδωσε συγχαρητήρια στους τζιχαντιστές στο Σινά, στην οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς που προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος και υποστηρίζεται από τη Χαμάς, επειδή ξεκίνησε τζιχάντ ενάντια στους «δικτάτορες της Αιγύπτου» και επίσης κάλεσε τους τζιχαντιστές στη Λιβύη, στην Αλγερία και στο Μαρόκο να τους μιμηθούν. 

Υπενθυμίζουμε ότι οπλαρχηγοί από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα συναντήθηκαν σε ένα αγροτόσπιτο στη βόρεια Συρία την προηγούμενη εβδομάδα και συμφώνησαν ανακωχή μεταξύ τους και από κοινού συνεργασία για να πολεμήσουν τους εχθρούς τους, σύμφωνα με τα όσα είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της συριακής αντιπολίτευσης στο Associated Press. 

Η συμμαχία του Ισλαμικού Κράτους με τη μητρική του οργάνωση, την Αλ Κάιντα και η συνεργασία με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, την Αλ Νούσρα, σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές πλέον έχουν κοινό μέτωπο. Και μάλιστα αυτό το κοινό μέτωπο δεν περιορίζεται μόνο στη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία, αλλά και στην αραβική χερσόνησο, όπως και στη βόρεια και υποσαχάρια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου