Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας διότι:


01.  Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία.


02.  Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν  Έλληνας.

03.  Οι τριακόσιοι του Λεωνίδα ήταν Έλληνες.

04.  Ο Όμηρος, ο Ευριπίδης, ο Αίσωπος, ο Σοφοκλής, ο Σωκράτης, ο Σόλων, η Ψάπφα (Σαπφώ), ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας, ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής…, (πρέπει να σταματήσω, γιατί αν συνεχίσω, θα γράφω ονόματα μέχρι την επόμενη εβδομάδα).

05.  Στην Ελλάδα υπάρχει ο Παρθενών, η Ολυμπία, οι Δελφοί, η Κνωσσός…

06.  “Δεν θα λέγεται πλέον, ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες!” (We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the Greeks!) Winston Churchill.

07.  “Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω ότι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκοντο απέναντι ημών, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, επολέμησε με το μεγαλύτερον θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθησις της αντιστάσεως δεν ήτο πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο... Επολέμησεν εντούτοις τόσον γενναίως ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύναντι να του αρνηθούν την εκτίμησιν των... Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελύθησαν αμέσως, λαμβανομένης υπ' όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών”. Adolph Hitler, Reichstag 4 Μαΐου 1941.

08.  Στην Ελλάδα θάψαμε τη μισή αρχαία Αθήνα κάτω από το γυάλινο-μεταλλικό, νέο μουσείο της ακροπόλεως.

09.  Στην Ελλάδα μπορείς να πεις «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» και να μην σε πάρουν με τις πέτρες, αντίθετα μπορεί να σου πουν και «μπράβο».

10.  Στην Ελλάδα μπορείς να καις τα εθνικά σύμβολα, ανενόχλητος, εξ άλλου είναι μόνο χρωματιστά παλιόπανα.

11.  Στην Ελλάδα μπορείς να έρθεις σαν λαθρομετανάστης και εκτός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σου προσφέρουμε, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για εσένα και όλο σου το σόι, ίσες (αν όχι περισσότερες) ευκαιρίες εργασίας από τους Έλληνες, δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, αν είσαι, δε και από χώρα που εγείρει και εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος (Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Τουρκία) τα δικαιώματά σου πολλαπλασιάζονται.

12.  Στην Ελλάδα μπορούν οι μουσουλμάνοι μαθητές να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ (!) να αφαιρεθούν τα σύμβολα της επίσημης θρησκείας του κράτους από τις σχολικές αίθουσες και αντί να αποβληθούν από τα Ελληνικά σχολεία, να ανοίγει συζήτηση για το θέμα.

13.  Στην Ελλάδα έρχεται ο κάθε ένας και ΑΠΑΙΤΕΙ (!) να του χτίσει η πολιτεία χώρους λατρείας με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, τη στιγμή που οι Έλληνες γέμισαν τον κόσμο με ορθόδοξους ναούς με δικά τους έξοδα.

14.  Στην Ελλάδα μπορεί ένας πολιτικός να πει για ένα μείζον εθνικό θέμα ότι «σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί» και να μην τον κρεμάσουν από τη γλώσσα στην πλατεία Συντάγματος.

15.  Στην Ελλάδα οι πατριώτες αποκαλούνται ρατσιστές.

16.  Στην Ελλάδα μπορείς να είσαι αλλοδαπός, να μην υπηρετήσεις στο στρατό και παρ’ όλα αυτά να εκλεγείς βουλευτής και να γίνεις ακόμα και πρωθυπουργός…

17.  Στην Ελλάδα, αν είσαι λαθρομετανάστης και γεννηθείς εδώ, θεωρείσαι Έλληνας, αλλά αν είσαι τέως μονάρχης, γεννημένος στην Ελλάδα, είσαι ξένος.

18.  Στην Ελλάδα οι δικτάτορες πεθαίνουν στην ψάθα, ενώ κάποια στελέχη της «αριστεράς» δεν ξέρουν, τι έχουν.

19.  Στην Ελλάδα οι τοπικοί άρχοντες, οι βουλευτές και οι Υπουργοί, σε θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές.

20.  Στην Ελλάδα μπορεί το κάθε κwλόπ@ιδο να φορεί κομμένες εξατμίσεις και να γκαζώνει στα στενά της Αθήνας στις 03:00 τα ξημερώματα.

21.  Στην Ελλάδα, «λεφτά, υπάρχουν».

22.  Στην Ελλάδα, υπάρχει κομμουνισμός. Σύμφωνα με τις δηλώσεις εισοδήματος οι εργοδότες «βγάζουν» λιγότερα από τους υπαλλήλους.

23.  Στην Ελλάδα έχουμε ψηφιακή τηλεόραση χωρίς ψηφιακά κανάλια.

24.  Στην Ελλάδα σκοτώνουμε τους μαχόμενους δημοσιογράφους (Σωκράτη, να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει…) και εξυψώνουμε τους δημοσιογρυπαλλήλους των κομμάτων.

25.  Οι Έλληνες, ανέκαθεν πολεμούσαν για τα ιδανικά και την πατρίδα τους, όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα… (να γελάσω τώρα…; Άσε γελάω αύριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου