Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ISIL KAI THΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ Έρχεται το τέλος της μάχης του Χαλεπίου - 14.000 ισλαμιστές εγκατέλειψαν την πόλη



H πτώση του Χαλεπίου είναι κοντά μετά την απόσυρση 14000 "μετριοπαθών" ισλαμιστών του λεγόμενου FSA από την πόλη, με τον αρχηγό τους να καταφεύγει στην Τουρκία. Μετά την εξέλιξη αυτή έχουν απομείνει στο Χαλέπι μόνο αδύναμες ομάδες της Αλ Νούσρα, και τμήματα του ISIL.


H προέλαση του Στρατού του Άσαντ συνεχίζεται απρόσκοπτα σε όλες τις συνοικίες και το "δαχτυλίδι θανάτου" έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τους εναπομείναντες σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές εγληματίες, που έχουν διαπράξει απίστευτα εγκλήματα εις βάρος του πληθυσμού στις κατεχόμενες από αυτούς περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, ο ελεύθερος συριακός στρατός (FSA), η ένοπλη ομάδα της "αντιπολίτευσης" κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία, «έπαυσε» την αντίσταση του στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, αποσύροντας και τους 14.000 πολιτοφύλακες του , γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet Daily News .

«Ο επικεφαλής του FSA στο Χαλέπι, Jamal Marouf έχει καταφύγει στην Τουρκία», επιβεβαίωσε η τουρκική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται και προστατεύεται από το τουρκικό κράτος», κατέληξε ο ίδιος.

Η πηγή δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία της διαφυγής, αλλά είπε ότι αυτή έγινε μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Η πηγή αρνήθηκε επίσης να δώσει τα «ίχνη» του Marouf στην Τουρκία.

Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης , ο FSA απώλεσε τον έλεγχο του συνοριακού σημείου Μπαμπ αλ-Χάουα (απέναντι τη τουρκική πόλη Reyhanli), το οποίο αυτήν την στιγμή φρουρείται από μια αδύναμη συμμαχία μικρότερων ομάδων με επικεφαλής τον Αχράρ αλ-Σαμ.

Η τουρκική πηγή είπε ότι μερικά από τα όπλα που παραδίδονται στον ελεύθερο συριακό στρατό FSA, από τους Αμερικανούς, στον αγώνα της τόσο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Levant (ISIL), όσο και στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία, θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των ισλαμικών οργανώσεων Ahrar Al- Sham και al-Nusra, που αποτελούν παρακλάδι της συριακής αλ-Κάιντα.

Η αποδυνάμωση της συριακής "αντιπολίτευσης" στην Συρία δεν βάζει μόνο το Χαλέπι σε κίνδυνο, αλλά αποδυναμώνει την συμμαχία κατά του ισλαμικού κράτους, επηρεάζοντας και τις θέσεις των άλλων σημαντικών παραγόντων της περιοχής, όπως του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Ισραήλ, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Hürriyet, προειδοποίησε την διεθνή κοινότητα στις 6 Νοεμβρίου, ότι η πτώση του Χαλεπίου, η οποία απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από την Τουρκία, θα μπορούσε να εκθέσει την Τουρκία σε ένα τεράστιο κύμα των προσφύγων.

Η είδηση για την εκκένωση από τους μαχητές του FSA ,ήρθε στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με την προσέγγιση των ισλαμικών οργανώσεων al-Nusra και ISIL, κάτι όμως που το οποίο αμφισβητείται από την τουρκική κυβέρνηση .

Η Τουρκία επιθυμεί να εισέλθει με χερσαίες επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος με σκοπό να «ξηλώσει» τον Άσαντ , κάτι που το απαγόρευσε η Μόσχα απειλώντας ουσιαστικά τον Ρ.Τ.Ερντογάν με πόλεμο, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς του.

Το παιχνίδι χάνεται για Τούρκους και ΗΠΑ, η πτώση του Χαλεπίου θα επίτρέψει στον Στρατό του Άσαντ, να ασχοληθεί με ένταση σε πολύ μικρότερα μέτωπα και με το ISIL και με την Αλ Νούσρα. Αυτό στη Δύση το γνωρίζουν ένώ ξέρουν επίσης ότι θα διακοπέι τελείως ο ανεφοδιασμός τους από Βορά, δηλαδή από την Τουρκία.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα οι ισλαμιστές κατέιχαν μόνο το 20% της πόλης.Αυτο το ποσοστό μειώθηκε και άλλο. Η ερχόμενη νίκη στο Χαλέπι θα αλλάξει πλήρως τον ρου του συριακού πολέμου.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




   
   
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Α.Νταβούτογλου: "Το Χαλέπι θα πέσει εντός δύο εβδομάδων πρέπει να επέμβουμε" (vid)
Από ποιες χώρες προέρχονται οι ισλαμιστές εισβολείς στη Συρία
Mάραμ Σούσλι: To πανέμορφο "Syrian Girl" που πολεμά τις ΗΠΑ και τους επιδοτούμενους από αυτές ισλαμιστές (vid)
Βίντεο: Οι ΗΠΑ 11 χρόνια μετά βομβαρδίζουν πάλι τη Μ.Ανατολή
Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί τζιχαντιστές από τις αεροπορικές επιδρομές
Εικόνες φρίκης στη Συρία από την εκτέλεση των 250 Σύρων από τους «ακτιβιστές» της ISIS - Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το defencenet.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου