Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ “ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ” ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΟΙ “ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ” ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ-TA “ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ” ΚΑΙ ΟΙ “ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ” ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ



Η ιστορία σαφώς ξαναγράφεται αλλά διαρκώς επαναλαμβάνεται με ακρίβεια μοιρογνωμονίου. Στην Κατοχή μαυραγορίτες και σπιούνοι των κατακτητών, συντάχθηκαν -μερικοί- αμέσως μετά την απελευθέρωση, με τους αγωνιστές του ΕΑΜ και ανέβηκαν στο βουνό για να γλυτώσουν το “μαχαίρι”.

Όταν είδαν ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί επιβάλλουν κυβέρνηση, αναζήτησαν “ρίζες” στους νικητές ενώ κάποιοι άλλοι παρέμειναν στην αριστερά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και έφτασαν να πρωταγωνιστούν ακόμα και ως λεβέντες της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα ηγήθηκαν στον αγώνα κατά της Χούντας και έφτασαν να προβάλλονται ως πρότυπα από την Γενιά του Πολυτεχνείου. Το ίδιο “παραμύθι” εδώ και χρόνια καλά κρατεί. Τώρα, φαίνεται ότι έφθασε η ώρα για νέες ιστορικές “κωλοτούμπες”. Πρώτοι από όλους και πρόθυμοι από όλους, οι γνωστοί “νταβατζήδες” τους οποίους κατονόμασε ο Καραμανλής στου Μπαϊρακτάρη αλλά δεν τόλμησε να τους αγγίξει για τα κατορθώματα τους. Points των τελευταίων ημερών από το πολιτικό ημερολόγιο, δείχνουν ότι οι “΄νταβατζήδες” έχουν γυρίσει την πλάτη στην σάπια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ετοιμάζουν το μεγάλο πήδημα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Εκεί στην “πράσινη αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ η οποία φαίνεται ότι επικρατεί σε δημοσκοπήσεις αλλά και στα πιο νέα στρώματα του εκλογικού σώματος. Οι σαλταδόροι άλλωστε πάντα επιβίωναν.

Κακό “σημάδι”, άσχημος οιωνός για τα τσιράκια του Μαξίμου στις διαφαινόμενες εξελίξεις, είναι η παραίτηση από τη θέση του βουλευτή της ΝΔ, του υιού ενός εκ των κατονομαζόμενων ως “νταβατζήδων” από τον Κ.Καραμανλή. Ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιος του Σταύρου Ψυχάρη, δεν θα είναι πια μαζί με τη “σάρα και τη μάρα”. Περισσότερο η κίνηση μοιάζει με απόφαση πολιτικής επιβίωσης αφού γνωρίζει ότι τα “κουκιά” στην Α’ Αθηνών, είναι μετρημένα. Σηματοδοτεί όμως εξελίξεις. Γιος του Ψυχάρη είναι, κάτι περισσότερο θα ξέρει από όλα όσα έρχονται μπροστά μας. Για τα μπαϊράκια του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμα να ανεμίσουν οι “σύντροφοι” το Κοινοβούλιο. Η παραίτηση του υιού, χτυπά τη ΝΔ και προοιωνίζει κακά.

«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει: «Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός». Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό». Τον κ. Ψυχάρη θα αντικαταστήσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης όμως ο ομφάλιος λώρος με ένα εκδοτικό κομμάτι που στήριζε Βενιζέλο-Σαμαρά, αποκόπτεται. Με δυσάρεστα νέα που δείχνουν ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει οπωσδήποτε να βρουν δουλειά. Εάν βέβαια είναι σε θέση να δουλέψουν ως αιώνιοι τεμπέληδες…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Σταύρου Ψυχάρη. Νονός του ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σπούδασε δημοσιογραφία στις ΗΠΑ.

Ακολούθησε καριέρα στο διπλωματικό σώμα. Από το 1993 έως και το 1995 υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και στη Διεύθυνση Κύπρου, και ακολούθως ανέλαβε καθήκοντα πρόξενου στο Γενικό Προξενείο του Λονδίνου, έως το 1998. Για τα δύο επόμενα χρόνια υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, ενώ από το 2000 έως και το 2003 στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσινγκτον, με αρμοδιότητά του το Κογκρέσο, την τρομοκρατία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή. Το 2003, υπηρέτησε στην Διεύθυνση Τουρκίας στην Αθήνα. Το 2005 με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετέβη στην Τάμπα της Φλόριντα όπου και ίδρυσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο οποίο και υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος μέχρι το 2009. Από το 2009 μέχρι το 2011, ανέλαβε καθήκοντα γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Μόναχο.

Το 2011, επέστρεψε στην Αθήνα, οπότε και ανέλαβε Διπλωματικός Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου του 2012 και του Ιουνίου του 2012, εξελέγη βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι νυμφευμένος με την Άννα και έχει δυο παιδιά, τον Σταύρο και την Μέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου