Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 (vid) ΝΑΤΟ: "Εισήλθαμε σε "ψυχρό πόλεμο" - 400 πτήσεις ρωσικών μαχητικών το 2014 "άγγιξαν" τον ΕΕΧ χωρών του ΝΑΤΟ"!


"Μαχητικά αεροσκάφη του NATO έχουν αναχαιτίσει μαχητικά, βομβαρδιστικά αεροσκάφη επιτήρησης της Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε 400 πτήσεις τους πολύ κοντά στον εθνικό εναέριο χώρο κρατών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου φέτος, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2013", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ σήμερα.


To 2004 οι πτήσεις αυτές ήταν μόνο ... τέσσερις!

«Στη Βαλτική Θάλασσα, στη Νορβηγική Θάλασσα, στη Μαύρη Θάλασσα, στον εναέριο χώρο γύρω από τα κράτη μέλη του NATO, έχουμε δει αυξημένη ρωσική στρατιωτική αεροπορική δραστηριότητα», είπε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία. «Πρόκειται για ένα μοτίβο το οποίο μας υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο (οι Ρώσοι) διεξήγαγαν αυτού του είδους την αεροπορική στρατιωτική δραστηριότητα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου».

«Δεν υποβάλουν τα σχέδια πτήσης τους, δεν ενεργοποιούν τις συσκευές μετάδοσης θέσης των αεροσκαφών τους και δεν επικοινωνούν με τις πολιτικές υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Οι πτήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και εγείρουν κίνδυνο για την ομαλή εναέρια κυκλοφορία», συνέχισε.

Οι περισσότερες από τις πτήσεις αυτές διεξάγονται στον διεθνή εναέριο χώρο, και καταγράφεται «ένας πολύ περιορισμένος αριθμός» παραβιάσεων του εναέριου χώρου των κρατών μελών του NATO, πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Οι χώρες του Συμφώνου έχουν επίσης κλιμακώσει την παρουσία μαχητικών αεροσκαφών τους, αναπτύσσοντας πενταπλάσια μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική του πτέρυγα από τις αρχές του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου