Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές προχωρούν στην τελική φάση της γενοκτονίας των Χριστιανών


 «Πολεμήστε αυτούς που δεν υπακούουν τον Αλλάχ και τον αγγελιοφόρο του…»,
λέει το Κοράνι και αυτό ακριβώς πράττουν οι μουσουλμάνοι στη Ράκκα της Συρίας.
Η Ράκκα αποτελεί πλέον προπύργιο των τζιχαντιστών της ISIS. Από τις 1500 χριστιανικές οικογένειες που ζούσαν κάποτε στη συριακή πόλη, σήμερα έχουν παραμείνει μόνο 23.
Η βία των ισλαμιστών δολοφόνων εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Ράκκας, η οποία αποτελείται κυρίως από Αρμένιους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Οι ελάχιστοι εναπομείναντες χριστιανοί, οι οποίοι είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένοι, καθώς δεν μπόρεσαν να φύγουν από τη Ράκκα, είτε λόγω έλλειψης πόρων, είτε λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, ενημερώθηκαν πρόσφατα ότι από τις 16 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρώνουν κεφαλικό φόρο (τζίζια), εάν δεν επιθυμούν να εκδιωχθούν από την περιοχή. Ο φόρος ανέρχεται στα 535 δολάρια. Τα σπίτια αυτών που δεν θα τον πληρώσουν θα κατασχεθούν, προειδοποίησαν οι τζιχαντιστές…
Την πληροφορία μετέδωσε ο αραβικός ιστότοπος ankawa.com. Κατά πάσα πιθανότητα, οι χριστιανικές οικογένειες, εξαθλιωμένες από τον πόλεμο, δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τον φόρο και θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο κεφαλικός φόρος πληρώνονταν από όλους του μη μουσουλμάνους μέχρι το δέκατο ένατο αιώνα. Αποτελούσε ρήτρα του «συμφώνου», το οποίο τους διασφάλιζε την προστασία από εξωτερικές επιθέσεις και τους επέτρεπε να ασκούν ελεύθερα τις θρησκευτικές τελετές τους.
Στη Ράκκα, την οποία οι τζιχαντιστές κατέλαβαν στις αρχές του 2014, η Μητρόπολη των Αρμενιών έχει μετατραπεί σε στρατηγείο της ISIS. Οι περιουσίες των χριστιανών που εγκατέλειψαν την πόλη έχουν ήδη κατασχεθεί από τους ισλαμιστές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου