Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Η “Χριστιανική Αγωγή” κάνει “έξωση” στο 73ο δημοτικό σχολείο Αθηνών!


Σε ομηρία βρίσκεται το 73ο δημοτικό σχολείο Αθηνών από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Χριστιανική Αγωγή (ΓΕΧΑ), η οποία διεκδικεί το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σχολείο. Την ερχόμενη Δευτέρα εκδικάζεται η υπόθεση στον Άρειο Πάγο ενώ αύριο στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό.


Η ΓΕΧΑ χρησιμοποιεί χώρους του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς είχε χτίσει η ίδια το κτίριο και το παραχώρησε στο δημόσιο για τη στέγαση του σχολείου με αδιαφανείς διαδικασίες. Όμως, το κτίριο χτίστηκε χωρίς οικοδομική άδεια, καθώς το οικόπεδο είχε αρχικά παραχωρηθεί στη ΓΕΧΑ από το υπουργείο Γεωργίας το 1952 για δεντροφύτευση και είχε χαρακτηριστεί δασική έκταση.

Όπως υπογραμμίζει η Ανοιχτή Πόλη,σύμφωνα με την avgi.gr, «σήμερα, η ΓΕΧΑ διεκδικεί την κυριότητα του οικοπέδου από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να έχει τίτλους ιδιοκτησίας, και αφού είχε χτίσει παράνομα στο οικόπεδο το κτίριο του σημερινού σχολείου, λειτουργώντας το, κατά το παρελθόν, ως ιδιωτική τεχνική σχολή. Αυτή η κίνηση της ΓΕΧΑ στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην έξωση του σχολείου από το κτίριο, σε μια περίοδο όπου σχολεία καταργούνται και νέα σχολικά κτίρια χτίζονται όλο και πιο σπάνια. Επίσης, κινδυνεύει να χαθεί μια δημόσια έκταση πολύ σημαντική για την περιοχή, καθώς ανάλογο καθεστώς παραχώρησης από το Υπ. Γεωργίας στο «Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων» υφίσταται και για τον παραπλήσιο χώρο της «Κονίστρας», όπου υπάρχει παιδική χαρά και τα κτίρια του 9ου και 34ου Γυμνασίου-Λυκείου. Τυχόν αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για το οικόπεδο του 73ου δημοτικού σχολείου θα δημιουργήσει δεδικασμένο και για το χώρο της «Κονίστρας».

Αποφασισμένος να εναντιωθεί με κάθε τρόπο στις «παρασάγγας μακράν της χριστιανικής διδασκαλίας διαθέσεις της Γ.Ε.Χ.Α», δηλώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, απευθύνοντας κάλεσμα σε συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής τόσο αύριο, έξω από το δημοτικό, όσο και την Δευτέρα στις 9 το πρωί στον Άρειο Πάγο, που εκδικάζεται η υπόθεση. «Το 73 Δ.Σ είναι και θα παραμείνει δημόσιο κτήριο που θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας», διαμηνύει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου