Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Φέργκιουσον: "Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ"!


Ίσως να πρόκειται για προβοκάτορα, ίσως πάλι για ανόητο… Σε κάθε περίπτωση, όμως, στο πλακάτ του διαδηλωτή στο Φέργκιουσαν είναι ξεκάθαρο στο σύνθημα – μήνυμά του: «ISIS HERE», δηλαδή «το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ».


Η απόφαση του δικαστηρίου του Σεντ Λούις να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, οδήγησε στους δρόμους εκατοντάδες μαύρους πολίτες.

Από το Σιάτλ μέχρι τη Νέα Υόρκη και από το Σικάγο μέχρι το Λος Άντζελες χιλιάδες διαδηλώνουν. Πυρπολισμοί κτιρίων, λεηλασίες και βανδαλισμοί συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό στη περιοχή του Φέργκιουσον, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μαύρος νεαρός.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες για να απλώσει την προπαγάνδα του μεταξύ των εξεγερμένων αφροαμερικανών. Συνεχώς αναρτώνται tweet που κατηγορούν τις ΗΠΑ για ρατσισμό και προβάλλοντας την άποψη ότι στο Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις (δείτε σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των εξεγερμένων στο Φέργκιουσον), ενώ κυκλοφορεί και μια διαδικτυακή αφίσα που καλεί τους μουσουλμάνους να πάρουν κεφάλια (δείτε εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε αποκεφαλισμούς στο Φέργκιουσον).

Με το Ισλάμ να γνωρίζει μεγάλη διάδοση μεταξύ των Αφροαμερικανών και τη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ όχι μόνο να είναι τυφλή αλλά και εξόφθαλμα άδικη, δεν είναι απίθανο το Φέργκιουσον να αποτελέσει τη μήτρα της ριζοσπαστικοποίησης των Αφροαμερικανών προς το Ισλάμ και τον Τζιχάντ. Το Ισλαμικό Κράτος, τουλάχιστον, διαβλέπει αυτή τη δυνατότητα και για αυτό «προπαγανδίζει». Κι από ό,τι φαίνεται, στην περίπτωση που ο νεαρός με το πλακάτ δεν είναι προβοκάτορας ή ανόητος, ο σπόρος του Ισλαμικού Κράτους «φυτεύτηκε»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου