Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σ.Λαβρόφ: "Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει την κρίση"


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε την Τρίτη ενάντια σε μια πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα κλιμάκωναν την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών και την εσωτερική ουκρανική κρίση.


Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η χώρα του θα διοργανώσει σε κατάλληλο χρόνο δημοψήφισμα με το ερώτημα της ένταξης ή μη στο NATO, όταν φθάσει να πληροί τα κριτήρια για είσοδο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ωστόσο, το ίδιο το NATO σημείωσε αφενός ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για την ένταξη χωρών στις τάξεις του, αφ' ετέρου ότι το αίτημα για ένταξη κάθε χωριστής χώρας εξετάζεται στο πλαίσιο της ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής του βορείου Ατλαντικού.

Η Μόσχα, ωστόσο, αρνείται  κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρτες οι οποίοι πολεμούν ενάντια στις ουκρανικές δυνάμεις στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ «βρίσκουν όπλα μόνοι τους» και «πολεμούν τις ναζιστικές δυνάμεις οι οποίες έχουν καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα στο Κίεβο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου